MIGRENA JE UVOD U BOLESTI KRVNIH SUDOVA

22.01.2013 | AKTUELNO | Pregleda: 3475 | Autor: | 0

MIGRENA JE UVOD U BOLESTI KRVNIH SUDOVA
Žene koje pate od migrene su podložnije infarktu i moždanom udaru


Žene koje pate od teških napada migrena koje prate smetnje s vidom imaju povećani rizik od infarkta i moždanog udara. Do ovog zaključka su, a nakon petnaestogodišnjeg istraživanja sprovedenog nad oko 30000 žena, došli naučnici univerzitetske bolnice Boston i francuskog Nacionalnog instituta za zdravlje.
Osim visokog krvnog pritiska, migrene su drugi najčešći indikator nastanka oboljenja krvnih sudova i prevremene smrti, piše Daily Mail.
Žene koje boluju od migrena s vizualnim smetnjama poput dvostruke slike, crnih tačkica, belih treperenja i bljeskova dvostruko češće dožive moždani i srčani udar.
- Otkrili smo da su migrene nakon visokog krvnog pritiska drugi najvažniji indikator takvih bolesti, a one su veći rizični faktor za prevremenu smrt i od dijabetesa, pušenja, gojaznosti i genetskih predispozicija za nastanak krvnih ugrušaka - zaključio je vodja studije, dr Tobias Kurth.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem