ČAJ OD RUSOMAČE

Cena: 145 RSD

Delovanje:  Koristi se kao sredstvo za zaustavljanje krvarenja, kod jakog menstrualnog krvarenja, bolnih menstruacija, krvi u mokraći, proliva upale bešike i za izradu preparata za zaustavljanje krvarenja iz nosa. U narodnoj medicini se korist kod poremećaja menstrualnog ciklusa – produženog, pojačanog i neredovnog krvarenja i kod premenstrualnog sindroma. Ne preporučuje se upotreba tokom trudnoće.

Neželjeni efekti i interakcije sa lekovima:Prekomerna upotreba može da utiče na terapiju hipo i hipertenzivima, terapiju kod poremećaja rada štitaste žlezde i da pojača dejstvo sedativa.

Sastav: Rusomača, Capsella bursa-pastoris L. (Brassicaceae). Kao lekoviti deo biljke koristi se osušen nadzemni deo biljke (Bursae pastoris herba). Herba rusomače sadrži flavonoide, do 1% biogenih amina, aminokiseline, peptide sa hemostiptičkim dejstvom, karotenoide, glukozinolate, vitamin K.

Način upotrebe: Supenu kašiku čaja preliti šoljom (200ml) klučale vode. Sud poklopiti i ostaviti da stoji pola sata. Procediti i zasladiti po želji. Piti tri šolje čaja dnevno pre jela.

Zemlja porekla: Srbija

Količina:80 g

Proizvod je ubačen u korpu

Komentari