ULJE SPERMINTA

Cena: 945 RSD

Proizvod je ubačen u korpu
Kategorija:

Delovanje: Ima izražena antibakterijska dejstva, blagotvorno deluje na disajne organe.

Upotreba: U bočicu od 10 ml ukapati 5 kapi ulja, 5 kapi čajnog drveta i 5 kapi eukaliptusa i dopuni sa baznim uljem ( lešnik, makadamija) do 10 ml.

Sastav: Čisto eterično ulje sperminta

Zemlja porekla: Indija

Pakovanje: 30 ml

Opis proizvoda


Eterično ulje sperminta (divlje nane) veoma je pogodno i za oralnu i za dermalnu primenu i uz eterično ulje lavande ima najširu primenu od svih eteričnih ulja. Bukvalno postoji samo nekoliko stanja gde ono ne može biti od pomoći.

Kada se primenjuje na koži, eterično ulje sperminta ima efekat hlađenja i umirujuće dejstvo na telo, čime se smanjuje napetost mišića. Ono takođe ima izražena antibakterijska svojstva tako da može pomoći  kod osvežavanja daha i problema sa digestivnim traktom. Istraživanja su otkrila da su simptomi osetljivog želuca smanjeni 50% kod 75% pacijenata koji su koristili eterično ulje sperminta.

Isto tako, na prirodan način smanjuje spazam debelog creva. Ulje opušta mišiće stomaka, čime smanjuje pojavu nadimanja i gasova. Probajte da popijete rastvor jedne kapi eteričnog ulja nane u šolji tople vode pre svakog obroka.
Ovo ulje preporučuje se i osobama koje pate od mučnine zbog njegovog umirujućeg dejstva na gastrointestinalni sistem (smiruje mišićni spazam i nagon za povraćanjem).
Inhalacija ulja sperminta često dovodi do trenutnog otpušenja sinusa i olakšava bolne upale grla. Ima i mukolitička svojstva (potpomaže sekreciju) i može mnogo da pomogne kod prehlada, kašlja, sinuzitisa, astme i bronhitisa.
Doprinosi i da se osećate sito i da ne posežete za grickalicama.

Malo razblaženog eteričnog ulja sperminta (kap-dve) ispod nosa ili ispod jezika može značajno doprineti poboljanju koncentracije.
Zbog prirodnog efekta hlađenja koje ima, ovo ulje veoma je dobro za snižavanje temperature. Jednostavno pomešajte nekoliko kapi sa kokosovim uljem i utrljajte u vrat ili na stopala kako bi se temperatura snizila.

S obzirom da poboljšava cirkulaciju i opušta napete mišiće izvanredan je prirodni lek za glavobolju. Nedavno istraživanje je pokazalo da eterično ulje divlje nane može imati dejstvo na uravnoteženje hormona i koristiti se u terapiji sindroma policističnih jajnika.

Ovo ulje ima i umirujuće dejstvo na upale kože. Prema medicinskim istraživanjima odličan je sastojak za sve pene za pranje lica protiv akni.

I još pogledajte

ULJE FRAGONIJE

870 RSD

EKOBRONHO

640 RSD

SINUSAN

660 RSD

BRONHO SEPT

550 RSD

BRONHI FITO MED

1190 RSD

BRONHO SALEP

300 RSD

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h,
  subotom 9h-15h
  nedeljom 9h-14h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h
  subotom 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  radno vreme
  10h-22h radnim danima
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net