Icon Pon-Pet 09:00-20:00
Icon Besplatna dostava za online kupovinu iznad 5000 RSD

Kod: 631

MANUKA MED UMF 15+ (250 g)

Preporuči prijatelju

6.250,00 RSD

Manuka med UMF 15+ savršen je borac protiv bakterija. Može se koristiti u terapiji kožnih čireva, opekotina trećeg stepena, kao i za tretman tegoba disajnih puteva. Manuka med pokazao se delotvornim protiv hroničnog bronhitisa, bronhijalne astme, rinitisa i sinusitisa. Manuka med služi da optimizujete vaše zdravlje kako bi vam pomogao da izvučete maksimum iz dana.

 

 

 

 

 

Dostupnost po Radnjama

  • Maksima Gorkog 25

    da

  • Brankova 16

    ne

Živite aktivnim životnim stilom i brinete o tome šta unosite i nanosite na telo. Ovaj UMF™ 15+ (MGO514+) manuka med služi da optimizujete vaše zdravlje kako bi vam pomogao da izvučete maksimum iz dana.

Manuka med UMF 15+ donosi više energije

Odličan je za sve osobe kojima je potrebno mnogo energije da se izbori sa svim izazovima i aktivnostima tokom dana.

U borbi protiv helikobaktera

Manuka med UMF 15+ savršen je borac protiv bakterija. Može se koristiti u terapiji kožnih čireva, opekotina trećeg stepena, kao i za tretman tegoba disajnih puteva. Manuka med pokazao se delotvornim protiv hroničnog bronhitisa, bronhijalne astme, rinitisa i sinusitisa. Deluje na podizanje imuniteta. Smatra se efikasnim čak i protiv helikobaktera – uzroka većine čireva na želucu, ešerihije koli, najčešćeg uzroka inficiranih rana i streptokoka koje su uzročnik bolnog grla.

Maksimalno iskoristite svaki minut uz manuka med

Postoji toliko mnogo načina da se koristi UMF 15+ manuka med. Jedite ga direktno jer će vam ojačati imunitet. Takođe, možete da ga dodate u smutije i čajeve kao zdrav zaslađivač ili ga uparite sa drugom superhranom za dodatni velnes udarac. Ovaj med takođe pomaže u slučaju peruti, akni. Brzo, efiksano i na prirodan način smiruje upalu grla.

Upotreba: Dve do tri kašičice dnevno. Može se koristiti spolja.

Sastav: 100 posto čist, sirovi novozelandski manuka med

Zemlja porekla: Novi Zeland

Količina: 250 g

Zašto je tako poseban Manuka med?

Manuka med koji se proizvodi u Australiji i Novom Zelandu gde pčele koje oprašuju autohtoni grm leptospermum scoparium (poznat i kao drvo čaja). Manuka med ima antiinflamatorno dejstvo koje može pomoći u ublažavanju bolova i upale.

Vodonik peroksid daje većini meda svoj antibiotski kvalitet. Ali neke vrste, uključujući manuka med, takođe imaju jedinstvene antibakterijske kvalitete. Jedna od glavnih antibakterijskih komponenti Manuka meda je jedinjenje koje se zove metilglioksal (MGO). Što je veća koncentracija MGO, to je jači antibakterijski efekat.

UMF™ sistem osiguranja kvaliteta

UMF™(jedinstveni manuka faktor) predstavlja skraćenicu za najopsežniji, nezavisno sertifikovan i međunarodno priznat sistem osiguranja kvaliteta za novozelandski mānuka med. Osmišljen je za proveru jačine, autentičnosti, čistoće, roka trajanja i svežine mānuka meda za proizvođače meda, robne marke, kupce i potrošače širom sveta.

Samo jedan standard garantuje kvalitet novozelandskog mānuka meda tako da potrošači širom sveta mogu biti sigurni u snagu i čistoću svake tegle koju kupe.

Svaki proizvod od mānuka meda koji nosi zaštitni znak UMF™ mora proći stroge testove kvaliteta, ocenjivanja i ocene Unique Mānuka Factor Honey Association (UMFHA).

Testiranje kvaliteta četiri faktora

UMF™ oznaka pokriva više od MGO (Metilglioksal). Cilj UMFHA je osigurati da se može jednostavno odabrati pravi mānuka proizvod za sopstvene potrebe, zbog čega je UMFHA standard jedini koji testira četiri ključna elementa mānuka meda: snagu, autentičnost,  rok trajanja i svežinu .

Reč nauke

Nekoliko nedavnih studija pokazuje da manuka med može biti od pomoći kada se koristi na ranama i čirima na nogama. Studije takođe pokazuju da se može boriti protiv infekcije i ubrzati zarastanje. Zatim da ovaj med može skratiti vreme zarastanja kod blagih opekotina i hirurških rana u poređenju sa tradicionalnim zavojima. Jedna studija sugeriše da manuka med može pomoći u prevenciji gingivitisa i drugih parodontalnih bolesti smanjujući nakupljanje plaka. U nekim studijama, činilo se da manuka med pomaže u sprečavanju upale u jednjaku uzrokovanu zračenjem i hemioterapijom.

Još jedna moguća prednost meda je da, za razliku od antibiotika, izgleda da ne dovodi do otpornih bakterija. Ove takozvane „superbakterije“ se razvijaju nakon ponovljenog izlaganja uobičajenim antibioticima. Za njihovo lečenje potrebni su posebni antibiotici.

Informacije o dostavi:

Internet prodavnica www.magicnobiljeshop.com kojom upravlja privredno društvo MAGIČNO BILJE DOO,  ima potpisan ugovor sa D EXPRESS D.O.O. kurirskom službom putem koje se vrši dostava na teritoriji Republike Srbije.

Za sve narudžbine van teritorije Republike Srbije, dostava se vrši putem usluge POŠTE SRBIJE za inostranstvo.

 

Rokovi dostave

Nakon što ste potvrdili narudžbinu, dobićete potvrdu naručenih proizvoda na Vašu e-mail adresu koju ste naveli prilikom kreiranja narudžbine. Od tog trenutka za sve narudžbine primljene do 14 časova od ponedeljka do petka, pošiljka će biti poslata istog dana.

Okvirni rok isporuke je od 2 do 5 radnih dana za celu teritoriju Republike Srbije. Uobičajeno vreme za dostavu je 1 do 2 radna dana. U slučaju da je narudžbina izvršena preko vikenda (subotom i nedeljom), dostava se vrši kao i za narudžbine primljene u ponedeljak – dakle idući radni dan.

Isporuke se ne vrše subotom i nedeljom.

 

Preuzimanje pošiljke

Kuriri pošiljke donose na adresu za isporuku u periodu od 8-15 h radnim danima. Molimo Vas da u tom periodu obezbedite da na adresi bude osoba koja može preuzeti pošiljku.

Artikli će biti zapakovani tako da ne mogu biti oštećeni uobičajenim rukovanjem robom u transportu. Prilikom preuzimanja pošiljke potrebno je da vizuelno pregledate paket da slučajno ne postoje neka vidna oštećenja. Ukoliko primetite da je transportna kutija značajno oštećena i posumnjate da je proizvod možda oštećen, odbijte prijem pošiljke i odmah nas obavestite.

Kurir svaku pošiljku pokušava da uruči u dva navrata. Uobičajena praksa je da Vas, ukoliko prva isporuka bude neuspešna, kurir pozove na telefon koji ste ostavili prilikom kreiranja narudžbenice i ugovori novi termin za dostavu. Ukoliko Vas i tada ne pronađe na adresi, pošiljka će nam biti vraćena.

Po prijemu pošiljke, kontaktiraćemo Vas kako bi ustanovili razlog neuručenja i dogovoriti se o ponovnom slanju.

 

Cena dostave za teritoriju Republike Srbije

Cena dostave za sve ONLINE porudžbine preko 5.000,00 RSD je besplatna! Za ONLINE porudžbine ispod 5.000,00 RSD, dostava se naplaćuje 380,00 RSD.