5 HTP

Cena: 3450 RSD

Proizvod je ubačen u korpu
Kategorija:

Delovanje: dijetetski suplement vrhunskog kvaliteta, doprinosi mentalnoj ravnoteži, brzo podiže nivo energije i smanjuje osećaj zamora.Upotreba: odrasli - 1 kapsula dnevno. Uzeti tokom obroka. Kada se uzima kao pomoć pri uspavljivanju, uzimati 30-40 minuta pre spavanja. Najmanje 1-2 nedelje. Moguća je duža primena. U tom slučaju treba konsultovati lekara.

Sastav: L-5-Hidroksitriptofan, (5-HTP; Pure5-HTP) iz suvog ekstrakta semena grifonije Griffonia simplicifolia, zgušnjivač hidroksipropilmetilceluloza

Zemlja porekla: Kanada

Količina: 60 kapsula


Opis proizvoda

BUDITE SREĆNI SAD I ODMAH!


5 HTP, dijetetski suplement vrhunskog kvaliteta, doprinosi mentalnoj ravnoteži, brzo podiže nivo energije i smanjuje osećaj zamora


 
 5-HTP može da pomogne kod:
-  Slabijih depresivnih stanja;
 - bolova (fibromialgija, bolovi u mišićima, migrenozne glavobolje);
 - nesanice
-  gubljenja telesne mase, jer potiskuje osećaj gladi i apetit.

 Pobedite svoje strahove!  Otklonite posledice stresa!  Vratite samopouzdanje!  Zdravo spavajte!

Da li ste stalno umorni, naročito ujutru nakon buđenja? Da li imate problema sa pamćenjem i koncentracijom? Da li vam je glava puna misli koje ne možete da kontrolišete, pitanja na koja nemate odgovore, da li se opterećujete stvarima za koje ste svesni da su besmislene? Da li osećate da apatija ili žaljenje prožimaju mnoge sfere vašeg života? Da li ste izgubili interesovanje za stvari koje su vam ranije pričinjavale zadovoljstvo?
Ako ste na većinu pitanja odgovorili potvrdno, verovatno ste na dobrom putu da postanete depresivni.
Depresija se najčešće dovodi u vezu sa nedostatkom serotonina u nervnom sistemu. Stresan način života i loše navike u ishrani uslovile su niske nivoe serotnina u našem organizmu, koji je značajan za regulaciju mnogobrojnih fizioloških procesa. Serotonin je važan za emocionalna raspoloženja, ponašanje, nervnu i moždanu funkciju, doprinosi opuštanju, smirenosti i boljoj kontroli apetita. Pored toga, ima i uticaja na normalan i zdrav san, kontrolu bola, zapaljenske procese, crevnu peristaltiku i drugo.

Srećom, postoji način da sebi pomognete brže i lakše nego što ste mislili.
Kanadski preparat 5-HTP pomaže kada vam nivo serotonina i melatonina padnu. Sto posto je prirodan, napravljen od čiste supstance, vrhunskog je kvaliteta i brzo se apsorbuje.

Šta je, u stvari, 5-HTP?
Oksitriptan ili 5-hidroksitriptofan je jedinjenje koje nastaje u našem organizmu iz amino-kiseline triptofana, koju dobijamo hranom. Ipak, taj unos je uglavnom nedovoljan. Zato je napravljen dijetetski suplement koji se dobija iz semena afričke biljke latinskog naziva Griffonia simplicifolia. Daljom biohemijskom transformacijom oksitriptana, stvaraju se serotonin i melatonin. Ulogu serotonina smo već pomenuli, a hormon melatonin ima važnu ulogu u ciklusu smenjivanja budnosti i sna, pokazuje antioksidantno dejstvo i interakciju sa imunološkim sistemom.

Istraživanja su pokazala da 5-HTP pomaže u stanjima depresije i anksioznosti, isto kao i lekovi koji se koriste za ove poremećaje raspoloženja. Koristi ljudima koji imaju problema sa hodanjem ili stajanjem u okviru cerebelarne ataksije (oboljenje nastalo povredom malog mozga). Postoje malobrojna istraživanja o upotrebi 5-HTP za tretiranje fibromijalgije (mišićno-skeletni bol kome se ne zna uzrok). Rani dokazi upućuju da 5-HTP može smanjiti tegobe i intenzitet bola i poboljšati san, umor i jutarnju ukočenost.


 Više SEROTONINA = više SREĆE
Najvažnije uloge serotonina u organizmu:
 Podiže raspoloženje
 Poboljšava moždanu funkciju
 Reguliše san
 Ublažava bolove (menstrualne, bolove u mišićima)

I još pogledajte

ULJE BERGAMOTA

846 RSD

ULJE NEROLI

981 RSD

ULJE PAĆULIJA

1161 RSD

B12 NEURO MAX

950 RSD

GINKO MAX

590 RSD

PRONERV

620 RSD

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h,
  subotom 9h-15h

LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h
  subotom 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  radno vreme
  10h-22h radnim danima
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net