RAVENSARA ULJE

Cena: 1134 RSD

Proizvod je ubačen u korpu
Kategorija:

Delovanje: Pomaže kod herpesa i različitih infekcija kože. Ravensara je jedno od najjačih protivvirusnih ulja! Smiruje centralni nervni sistem i deluje pozitivno kod napetosti, nervoze i nesanice.

Upotreba: Snažno promućkajte i u tankom sloju nanosite više puta na dan na zahvaćeno područje.

Sastav: Ulje ravensara

Zemlja porekla: Indija

Pakovanje: 10 ml

Opis proizvoda

S latinskim nazivom ovog eteričnog ulja vlada prava botanička zbrka. Većina proizvođača navodi naziv Ravensara aromatica, ali on nije tačan. Naime, ravensarino ulje dobija se destilacijom listova kamforovca (Cinnamomum camphora), koji raste na Madagaskaru.

Kada je pre dve stotine godina kamforovac s Tajvana presađen na Madagaskaru, drugačija klima promenila je metabolizam biljke. Tako je madagaskarski kamforovac počeo da daje ulje bogato spojevima oksid 1,8-cineola i alkohol-terpineola, zbog kojih je postalo sigurno za upotrebu. To ulje dolazi pod nazivom ravensara, ili kamforovac tip 1,8-cineol.

Budući da se pod nazivom ravensara prodaje i ulje anisne ravensare (Ravensara anisata) i havozo (Agatophyllum aromaticum), neophodno je da na bočici bude naglašen hemijski sastav. Mora pisati 1,8-cineol i a-terpineol. Ulje ne sme sadržati kamfor (tek u tragovima).

Ulje ravensare je blago i koža ga izvrsno podnosi. Ali, to ne znači da slabo deluje. Ravensara je jedno od najjačih protivvirusnih ulja! Čim pomislite na virusne infekcije, setite se ulja ravensare. Ako vas muči herpes, humani papiloma virus (HPV), virusne infekcije i infekcije disajnog trakta, ovo je pravo ulje za vas.
Herpesa virusa ima mnogo vrsta, ali ljudima su najdosadniji oni koji izazivaju kožne tegobe, pogotovo oko usana. Takve (bolne) infekcije mogu zahvatiti i veću površinu tela. Posebno delotvorna smesa za pomoć kod takvih infekcija spravlja se na sledeći način: uzmite tamnu bočicu od 10 ml (kao što je prazna bočica eteričnog ulja) i nakapajte 20 kapi ravensare. Bočicu napunite s biljnim uljem kantariona, ili bilo kog drugog hladno ceđenog ulja (suncokretovo ulje, maslinovo ulje). Snažno promućkajte i u tankom sloju nanosite više puta na dan na zahvaćeno područje.

U roku od 24 sata osetićete znatno poboljšanje. Ovakvu smesu smete da kombinujete i s mastima koje vam lekar preporučuje. Budući da je reč o sigurnom ulju, sme da se koristi i na maloj deci.

Ova mešavina izvrsna je i protiv bradavica na koži izazvanih humanim papiloma virusom (HPV-om).  Ukoliko se radi o nekoj drugoj virusnoj bolesti, takođe probajte s nanošenjem ove mešavine na kožu. Može se raditi masaža celog tela s navedenom recepturom, a posebno zanimljivo područje za lokalno utrljavanje su područja velikih limfnih čvorova koji su ključni za izlečenje (pazuh, područje prepona (pazite da ne nanosite po genitalijama koje su osetljive), stomak i donji deo leđa).
Ravensara je i neurotonik - pomaže smirenje centralnog nervnog sistema. Kao takva, pomaže kod stresa, napetosti, nervoze i nesanice.

I još pogledajte

ULJE SMILJA

360 RSD

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radnim danima: 8h-20h,
  subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radnim danima: 8h-20h
  subotom: 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  ponedeljak-petak: 10h-20h
  subotom i nedeljom: 10h-20h
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem