ULJE BIBERA

Cena: 1670 RSD

Delovanje: Ublažava bol u mišićima, uključujući i sve druge bolove povezane sa reumatizmom. Smanjuje nagomilavanje produkata zapaljenja i stimuliše oslobađanje toksina iz mišića u krvotok. Stimuliše cirkulaciju i rad bubrega.

Upotreba: U zavisnosti od tegoba, ulje razblažiti baznim uljem, naneti na kožu i blago umasirati. Za inhaliranje naneti na komadić vate uz dodatak ulja limuna i čajnog drveta.  U kupku dodati 2 kapi ulja bibera, za ispiranje grla u topao čaj od kamilice dodati kap ulja.

Sastav: Eterično ulje crnog bibera

Zemlja porekla: Indija

Pakovanje: 10 ml

Proizvod je ubačen u korpu

Opis proizvoda

Da li tražite sredstvo za ublažavanje reumatskih bolova, ali ste umorni od česte upotrebe analgetika i opasnosti od neželjenih efekata? Postoji rešenje. Aktivni sastojci etarskog ulja crnog bibera deluju protivzapaljenski, analgetski, ubrzavaju cirkulaciju i ublažavaju bol na mestu primene. Pokazao je izuzetna svojstva i namenjen je za lokalnu upotrebu kod lumbaga, išijasa, reumatizma zglobova i ostalih neuritisa. Uspešno se koristi i kod sportskih povreda.


Lekovita svojstva crnog bibera (Piper nigrum) mnogostruka su. Poznat je još od davnina u tradicionalnoj indijskoj, kineskoj i ajuverdskoj medicini, a opisan je i u mnogim farmakopejama kao sastojak različitih preparata. Kao veoma važan i skupocen začin bio je poznat Grcima i Rimljanima, dok su u srednjem veku njime plaćani porez i ostali nameti, odakle i potiče izraz „papreno skup“. Ulje crnog bibera ima snažno termičko dejstvo. Ublažava bol u mišićima, uključujući i sve druge bolove povezane sa reumatizmom. Jedinjenje piperin, koje se nalazi u eteričnom ulju crnog bibera, odgovorno je za njegovo analgetsko dejstvo. To je prirodni neutralizator bola koji prodire duboko u mišiće i zglobove, smanjuje nagomilavanje produkata zapaljenja i stimuliše oslobađanje toksina iz mišića u krvotok. Toksini se zatim brže izbacuju iz organizma, jer ulje crnog bibera stimuliše cirkulaciju i rad bubrega.

Mnogo pozitivnih efekata

- Smanjuje bol u mišićima i koštano - zglobnom sistemu,
- ima snažno analgetsko i protivupalno dejstvo,
- povećava pokretljivost zglobova i mišića, neutrališe ukočenost i utrnulost,
- poboljšava perifernu cirkulaciju,
- ublažava grčeve i umor nakon sportskih treninga,
- podržava sistem organa za varenje i reguliše probavu,
- smanjuje grčeve, nadutost i ubrzava varenje,
- otklanja mentalni umor, gubitak apetita i stimuliše potenciju,
- otklanja mučninu i povraćanje, pogodan je tokom putovanja,
- pomaže u odvikavanju od pušenja.

Komentari