Ulje od jojobe: Napravite sredstvo za uklanjanje šminke

by | 04.10.2023
Ulje od jojobe: Napravite sredstvo za uklanjanje šminke

Da li tražite sredstvo za uklanjanje šminke koje ima brojne prednosti za vašu kožu? Zašto ne probati ulje jojobe?

Ulje od jojobe ima neverovatna svojstva koja mogu poboljšati i zdravlje kože. Saznajte kako da sami napravite jefitno, a efikasno kozmetičko sredstvo.

Ulje od jojobe za uklanjanje šminke

Ulje jojobe se koristi u širokom spektru proizvoda za negu kože zbog svojih hranljivih astojaka. Čini čuda za vašu kožu jer ne samo da je hrani, nego i smiruje.

Ulje od jojobe: Recepti

Verovatno ste videli gomilu sredstava za uklanjanje šminke brojnih brendova koji sadrže jojobino ulje. A možda ste videli i etikete s cenama! Nisu jeftine, a sredstvo za čišćenje ili uklanjanje šminke je neophodan proizvod za negu kože koji morate da koristite svaki dan, što znači da ćete morati da potrošite dosta na njega. Pa, zašto ga ne napravite sami? Postoji mnogo recepata koje možete koristiti za „uradi sam“ sredstvo za uklanjanje šminke od ulja jojobe.

Recept 1

Oba sastojke imaju neverovatne efekte na kožu. Oni će održati kožu nahranjenom i blistavom. Bolje je od bilo kog drugog sredstva za uklanjanje šminke!

Sastojci:

  • 30 ml organskog ulja jojobe
  • 30 ml ružine vodice

Jednostavno pomešajte dva sastojka zajedno u teglici, dobro promućkajte smešu pre nego što je upotrebite. Nežno utrljajte ovo sredstvo za čišćenje šminke na oči i po celom licu. Uklonite vatom.

Recept 2

Definitivno će vam se svideti ovaj odstranjivač šminke jer takođe vlaži i hrani kožu, naročito u predelu oko očiju.

Sastojci:

  • Organsko ulje jojobe
  • Organsko ulje slatkog badema
  • Vitamin E ulje

Pomešajte jednake količine ulja u staklenoj boci i dodajte 2 do 3 kapi ulja vitamina E. Dobro protresite da biste bili sigurni da se svi sastojci dobro mešaju. Nanesite ga na celo lice vrhovima prstiju, istovremeno nežno masirajući. Uzmite vatu i uklonite šminku.

Recept 3

Sastojci:

  • 1 deo organskog ulja jojobe
  • 2 dela vode

Pomešajte ova dva sastojka i čuvajte u boci. Dobro promućkajte pre upotrebe. Nanesite ga na celo lice i uklonite vatom navlaženom ružinom vodicom. Šminka će vam se brzo i lako skinuti i neće peckati oči.

Kao što vidite, pravljenje sopstvenog sredstva za uklanjanje šminke od ulja jojobe je brzo i bez problema. Zaboravite na skupe brendirane proizvode – koristite prirodnu dobrotu ovog neverovatnog ulja da uklonite šminku i dobijete blistavu i zdravu kožu!

Odricanje od odgovornosti: Sadržaj pružen na www.magicnobilje.com na temu koje se tiču zdravlja i ishrane ne sme se smatrati zamenom za profesionalni savet, dijagnozu ili tretman. Uvek se obratite kvalifikovanim stručnjacima za bilo kakve nedoumice koje imate u vezi sa zdravljem i medicinskim stanjima.

Oleksandr Shatyrov / gettyimages.com