Icon Pon-Pet 09:00-20:00
Icon Besplatna dostava za online kupovinu iznad 5000 RSD

Kod: 823

Dr Nanba MAITAKE EKSTRAKT KAPI

Preporuči prijatelju

9.990,00 RSD

Maitake Ekstrakt je dijetetski proizvod, dodatak ishrani namenjen poboljšanju imuniteta kod obolelih od kancera naročito jajnika, prostate i debelog creva

 

 

 

Dostupnost po Radnjama

  • Maksima Gorkog 25

    da

  • Brankova 16

    ne

Dr. Nanba Maitake Ekstrakt je dijetetski proizvod, dodatak ishrani namenjen poboljšanju imuniteta kod obolelih od kancera naročito jajnika, prostate i debelog creva.

Kako deluju maitake?

Maitake MD-frakcija ili je bioaktivni ekstrakt pečurke maitake (Grifola frondosa). Njen aktivni sastojak je polisaharid vezan za proteine (proteoglukan), ili preciznije poznat kao b-glukan. Ovaj ekstrakt je opsežno proučavan i otkriveni su njegovi lekoviti potencijali.

Dr. Hiroaki Nanba i kolege su 1984. godine otkrili jedinstvenu frakciju polisaharida, prisutnu i u miceliji i u plodnom telu maitake, koja je snažno stimulirala aktivnost makrofaga. Ovaj ekstrakt maitake postao je poznat kao „D-frakcija“ i patentiran je u Japanu. MD-frakcija, pročišćenija i biološki aktivnija verzija D-frakcije je kasnije razvijena i patentirana.

To uključuje različite fiziološke prednosti u rasponu od imunomodulatornih i antitumorskih aktivnosti do lečenja hipertenzije, dijabetesa, hiperholesterolemije, virusnih infekcija (hepatitis B i virus humane imunodeficijencije) i gojaznosti. Takođe, ima blagotvorno dejstvo na srce i krvne sudove.

Maitake za imunitet

Konkretno, dve glavne biološke aktivnosti imunomodulatorna i antitumorska, bile su glavni cilj naučnih i kliničkih istraživanja. Da bi se potvrdile takve biološke aktivnosti, sprovedene su brojne studije in vitro i in vivo ili u kliničkim uslovima. Ove studije su pokazale da je ovaj ekstrakt zaista sposoban da moduliše imunološke i hematološke parametre, inhibira ili regresira rast ćelija raka, pa čak i da poboljša kvalitet života pacijenata sa rakom.

Sinergističko pojačavanje s vitaminom C prikazano in vitro je prilično interesantno i može imati kliničke implikacije, jer izgleda da takva kombinovana terapija pomaže u poboljšanju efikasnosti trenutno tekućih terapija raka.

Postoje tri glavna tretmana raka (operacija, hemioterapija i radioterapija). Stručnjaci kao što su istraživači i kliničari imaju velika očekivanja od imunoterapije kao „komplementarne medicine“.

Među njima, posebno maitake koji je proučavao profesor emeritus Nanba sa farmaceutskog univerziteta Kobe, hrana je zapažena i u aktuelnoj medicinskoj oblasti

Zemlja porekla: Japan

Sastav: zgušnjivač glicerin, voda, suvi ekstrakt gljive Maitake (Griffola frondosa) – MD frakcija.

Sastav proizvoda:

Sastojak:   Suvi ekstrakt gljive  Maitake (Griffola frondosa)-MD frakcija

15 kapi =  30 mg

30 ml =    1.2 g

100 ml =  4 g

Način upotrebe: Uzimati 15 kapi dnevno, sa vodom.

Upozorenje: Proizvod je namenjen odraslim osobama. Proizvod se ne sme koristiti u slučaju preosetljivosti na bilo koju komponentu proizvoda. Ne preporučuje se primena tokom trudnoće i dojenja. Ukoliko koristite neke lekove, posavetujte se sa lekarom pre upotrebe ovog proizvoda. U retkim slučajevima, gljiva može da dovede do alergijskih reakcija.
Količina: 30 ml

Broj i datum upisa u bazu podataka Ministarstva zdravlja  RS : 14685/2019 od 13.08.2019 važi do 13.08.2024.

Preparat naručite na mejl [email protected] ili telefonom  +381646433055, 011/2420 955, 011/3283 507, 011/2450 782

Otkriće dr Nanba

Dr Hiroaki Nanba je profesor na Odseku za mikrobnu hemiju na farmaceutskom univerzitetu Kobe u Kobeu, Japan. Doktorirao je biohemiju i imunologiju na Univerzitetu Kjoto, i nagrađivani je istraživač o prednostima i aktivnostima lekovitih gljiva. Takođe je autor četiri knjige i brojnih recenziranih članaka, uključujući ključne studije o prednostima maitakea.

Istraživanje dr Nanbe dovelo je do otkrića specijalizovane frakcije beta-glukana u Nanba Maitake koncentratu. Ovaj koncentrat je terapeutski najmoćniji i najefikasniji ekstrakt maitakea koji je ikada razvio dr Nanba za stimulaciju imuniteta širokog spektra. Nanba Maitake koncentrati su jedini maitake proizvod u Severnoj Americi koji podržava dr Nanba, koga mnogi smatraju ocem istraživanja maitake pečuraka.

Ovaj deo članka je objavljen u časopisu Orthomolecular Medicine dr Nanba
The Journal of Orthomolecular Medicine Vol. 12, 1. kvartal 1997. godine
Maitake D-frakcija: Potencijal za lečenje i prevenciju raka

Informacije o dostavi:

Internet prodavnica www.magicnobiljeshop.com kojom upravlja privredno društvo MAGIČNO BILJE DOO,  ima potpisan ugovor sa D EXPRESS D.O.O. kurirskom službom putem koje se vrši dostava na teritoriji Republike Srbije.

Za sve narudžbine van teritorije Republike Srbije, dostava se vrši putem usluge POŠTE SRBIJE za inostranstvo.

 

Rokovi dostave

Nakon što ste potvrdili narudžbinu, dobićete potvrdu naručenih proizvoda na Vašu e-mail adresu koju ste naveli prilikom kreiranja narudžbine. Od tog trenutka za sve narudžbine primljene do 14 časova od ponedeljka do petka, pošiljka će biti poslata istog dana.

Okvirni rok isporuke je od 2 do 5 radnih dana za celu teritoriju Republike Srbije. Uobičajeno vreme za dostavu je 1 do 2 radna dana. U slučaju da je narudžbina izvršena preko vikenda (subotom i nedeljom), dostava se vrši kao i za narudžbine primljene u ponedeljak – dakle idući radni dan.

Isporuke se ne vrše subotom i nedeljom.

 

Preuzimanje pošiljke

Kuriri pošiljke donose na adresu za isporuku u periodu od 8-15 h radnim danima. Molimo Vas da u tom periodu obezbedite da na adresi bude osoba koja može preuzeti pošiljku.

Artikli će biti zapakovani tako da ne mogu biti oštećeni uobičajenim rukovanjem robom u transportu. Prilikom preuzimanja pošiljke potrebno je da vizuelno pregledate paket da slučajno ne postoje neka vidna oštećenja. Ukoliko primetite da je transportna kutija značajno oštećena i posumnjate da je proizvod možda oštećen, odbijte prijem pošiljke i odmah nas obavestite.

Kurir svaku pošiljku pokušava da uruči u dva navrata. Uobičajena praksa je da Vas, ukoliko prva isporuka bude neuspešna, kurir pozove na telefon koji ste ostavili prilikom kreiranja narudžbenice i ugovori novi termin za dostavu. Ukoliko Vas i tada ne pronađe na adresi, pošiljka će nam biti vraćena.

Po prijemu pošiljke, kontaktiraćemo Vas kako bi ustanovili razlog neuručenja i dogovoriti se o ponovnom slanju.

 

Cena dostave za teritoriju Republike Srbije

Cena dostave za sve ONLINE porudžbine preko 5.000,00 RSD je besplatna! Za ONLINE porudžbine ispod 5.000,00 RSD, dostava se naplaćuje 380,00 RSD.