KAMU KAMU

Cena: 1850 RSD

Proizvod je ubačen u korpu

Delovanje: Preporučuje se kod gripa i prehlada i za jačanje imuniteta. Usporava starenje, održava ravnotežu nervnog sistema, štiti jetru.

Upotreba: Jedna kafena kašičica dodaje se u sokove, frapee, sladoled.

Sastav: Organski kamu kamu prah.

Zemlja porekla: Peru

Pakovanje: 100 g

Opis proizvoda


Kamu kamu prah se dobija od bobičastog amazonskog voća (Myrciaria dubia) koje raste u poplavljenim tropskim šumama uz reku Amazon. Ova žbunasta biljka uspeva na području Perua, Brazila, Kolumbije i Venecuele. Plod je veličine trešnje, a boja mu varira od crveno-zelenkaste do tamnoljubičaste tokom sazrevanja. Specifičan je način branja, pošto mu je teško prići – domoroci ih skupljaju sa svojih čamaca i vekovima ih koriste u tradicionalnoj medicini.


Veruje se da kamu kamu ima veoma snažna antioksidantna svojstva, jača čak i od akai bobica. Iako izgledom podseća na veliku bobicu ili šljivu, a ukusom na hibiskus i borovnice, gotovo nikada se ne konzumira sveže, jer je izrazito kiselo. U svežem obliku koristi ga samo lokalno stanovništvo Perua i Brazila, a inače se suši i melje u prah, kakvo dolazi i na naše tržište.


Kamu kamu je vrsta superhrane, i mnogi istraživači se slažu da prirodno podiže energiju i sjajan je za zdravlje očiju i usne duplje. Ovo egzotično voće, do kojeg je teško doći, sadrži šezdeset puta više vitamina C od narandže, a samo jedna kašičica praha napravljenog od ove voćke ima i do šest stotina puta više vitamina C od narandže. Naš organski kamu kamu prah sadrži čak 12% vitamina C, što je najviši mogući procenat. Dobar je izvor beta karotena, gvožđa, kalcijuma, fosfora, riboflavina i tiamina. Kamu kamu sadrži i aminokiseline valin i serin. Valin je od velike važnosti za centralni nervni sistem, kognitivne funkcije i pucanje mišića, dok serin potpomaže zdravu probavu.


Interesantno je da na 100 grama voća kamu kamu dolazi čak 7,1 miligrama kalijuma, koji je važan za pravilan rad bubrega i srca. Kamu kamu sadrži i galsku i elaginsku kiselinu, za koje je poznato da imaju antivirusna i antigljivična svojstva, te deluju kao antioksidanti. Mnoga istraživanja su pokazala da elaginska kiselina ima antikancerogeni efekat, a veruje se i da pomaže dijabetičarima da pod kontrolom drže svoju bolest. Mogu ga koristiti svi, čak i deca i trudnice, jer nisu zabeležene nikakve neželjene posledice uzimanja ovog voća. Postoje neka saznanja da kamu kamu može da utiče na rad lekova, pa je potrebno posavetovati se sa lekarom u vezi konzumiranja ove biljke tokom hemoterapije.


Način upotrebe: Kafena kašičica se dodaje u sokove, frapee, sladolede, zobenu kašu... Zbog visokog sadržaja vitamina C, kamu kamu prah ima jak kiseo i blago gorak ukus. Po želji možete ga zasladiti nekim prirodnim zaslađivačem: kokosovim sirupom, agava sirupom.

I još pogledajte

ZLATNI MUMIJO

990 RSD

MATSHA ČAJ

990 RSD

VIT D 3

949 RSD

MAČIJA KANDŽA

945 RSD

ULJE GREJPFRUTA

945 RSD

ULJE MAKADAMIJE

945 RSD

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radnim danima: 8h-20h,
  subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radnim danima: 8h-20h
  subotom: 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  ponedeljak-petak: 9h-20h
  subotom i nedeljom: 9h-20h
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem