5 HTP

Cena: 2890 RSD 900 RSD

Proizvod je ubačen u korpu
Kategorija:

Delovanje: dijetetski suplement vrhunskog kvaliteta, doprinosi mentalnoj ravnoteži, brzo podiže nivo energije i smanjuje osećaj zamora.Upotreba: odrasli - 1 kapsula dnevno. Uzeti tokom obroka. Kada se uzima kao pomoć pri uspavljivanju, uzimati 30-40 minuta pre spavanja. Najmanje 1-2 nedelje. Moguća je duža primena. U tom slučaju treba konsultovati lekara.

Sastav: L-5-Hidroksitriptofan, (5-HTP; Pure5-HTP) iz suvog ekstrakta semena grifonije Griffonia simplicifolia, zgušnjivač hidroksipropilmetilceluloza

Zemlja porekla: Kanada

Količina: 60 kapsula

Upozorenja: Proizvod nije namenjen osobama koje su mlađe od 18 godina. Ne sme se koristiti u slučaju poznate preosetljivosti na bilo koji sastojak proizvoda, u toku trudnoće i dojenja, kod pacijenata sa sklerodermijom. Moguća je pojava serotoninskog sindroma ukoliko se istovremeno koriste inhibitori preuzimanja serotonina (SSRIs) ili inhibitori monoamino oksidaze (MAO). Moguće interakcije: 5-HTP povećava efekat citaloprama i klomipramina, dok karbidopa povećava bioraspoloživost 5-HTP. Od neželjenih dejstava mogu se javiti mučnina, povraćanje, dijareja, abdominalni bol, blaga glavobolja i nesanica se mogu javiti. Neke osobe mogu osetiti vrtoglavicu. Potreban je dodatan oprez prilikom upravljanja mašinama ili automobilom ili kod poslova za koje je potrebna povećana koncentracija.

Konsultovati lekara:

-  ukoliko nesanica traje duže od 3 nedelje (hronična nesanica).

-  ukoliko simptomi traju ili dodje do pogoršanja simptoma.

-  ukoliko koristite lekove kao što je kardiopa ili lekove/suplemente sa serotoninskim  delovanjem (selektivni inhibitori preuzimanja serotonina ili inhibitori monoamino oksidaze;        

 (to mogu biti, ali se ne odnosi samo na ove lekove, L-triptofan, 5-adelnozilmetionin, herba kantariona, antidepresivi, analgetici, lekovi protiv kašlja ili prehlade koji sadrze dekstrometorfan, lekovi protiv mučnine i anti-migrenici. Prekinuti sa upotrebom i konsultovati lekara ukoliko se jave znaci slabosti, ulceracije u ustima, ili abdominalni bol    praćen jakim mišićnim bolom ili ako primetite promene na koži.)

 Akcija traje do isteka zaliha

Opis proizvoda

BUDITE SREĆNI SAD I ODMAH!


5 HTP, dijetetski suplement vrhunskog kvaliteta, doprinosi mentalnoj ravnoteži, brzo podiže nivo energije i smanjuje osećaj zamora


 
 5-HTP može da pomogne kod:
-  Slabijih depresivnih stanja;
 - bolova (fibromialgija, bolovi u mišićima, migrenozne glavobolje);
 - nesanice
-  gubljenja telesne mase, jer potiskuje osećaj gladi i apetit.

 Pobedite svoje strahove!  Otklonite posledice stresa!  Vratite samopouzdanje!  Zdravo spavajte!

Da li ste stalno umorni, naročito ujutru nakon buđenja? Da li imate problema sa pamćenjem i koncentracijom? Da li vam je glava puna misli koje ne možete da kontrolišete, pitanja na koja nemate odgovore, da li se opterećujete stvarima za koje ste svesni da su besmislene? Da li osećate da apatija ili žaljenje prožimaju mnoge sfere vašeg života? Da li ste izgubili interesovanje za stvari koje su vam ranije pričinjavale zadovoljstvo?
Ako ste na većinu pitanja odgovorili potvrdno, verovatno ste na dobrom putu da postanete depresivni.
Depresija se najčešće dovodi u vezu sa nedostatkom serotonina u nervnom sistemu. Stresan način života i loše navike u ishrani uslovile su niske nivoe serotnina u našem organizmu, koji je značajan za regulaciju mnogobrojnih fizioloških procesa. Serotonin je važan za emocionalna raspoloženja, ponašanje, nervnu i moždanu funkciju, doprinosi opuštanju, smirenosti i boljoj kontroli apetita. Pored toga, ima i uticaja na normalan i zdrav san, kontrolu bola, zapaljenske procese, crevnu peristaltiku i drugo.

Srećom, postoji način da sebi pomognete brže i lakše nego što ste mislili.
Kanadski preparat 5-HTP pomaže kada vam nivo serotonina i melatonina padnu. Sto posto je prirodan, napravljen od čiste supstance, vrhunskog je kvaliteta i brzo se apsorbuje.

Šta je, u stvari, 5-HTP?
Oksitriptan ili 5-hidroksitriptofan je jedinjenje koje nastaje u našem organizmu iz amino-kiseline triptofana, koju dobijamo hranom. Ipak, taj unos je uglavnom nedovoljan. Zato je napravljen dijetetski suplement koji se dobija iz semena afričke biljke latinskog naziva Griffonia simplicifolia. Daljom biohemijskom transformacijom oksitriptana, stvaraju se serotonin i melatonin. Ulogu serotonina smo već pomenuli, a hormon melatonin ima važnu ulogu u ciklusu smenjivanja budnosti i sna, pokazuje antioksidantno dejstvo i interakciju sa imunološkim sistemom.

Istraživanja su pokazala da 5-HTP pomaže u stanjima depresije i anksioznosti, isto kao i lekovi koji se koriste za ove poremećaje raspoloženja. Koristi ljudima koji imaju problema sa hodanjem ili stajanjem u okviru cerebelarne ataksije (oboljenje nastalo povredom malog mozga). Postoje malobrojna istraživanja o upotrebi 5-HTP za tretiranje fibromijalgije (mišićno-skeletni bol kome se ne zna uzrok). Rani dokazi upućuju da 5-HTP može smanjiti tegobe i intenzitet bola i poboljšati san, umor i jutarnju ukočenost.


 Više SEROTONINA = više SREĆE
Najvažnije uloge serotonina u organizmu:
 Podiže raspoloženje
 Poboljšava moždanu funkciju
 Reguliše san
 Ublažava bolove (menstrualne, bolove u mišićima)

I još pogledajte

VITAMIN B12

1140 RSD 690 RSD

VIARDO

1250 RSD 1062 RSD

VENOTAM

1590 RSD

VEČERNEE

1590 RSD 995 RSD

ULJE SANDALA

1091 RSD

ULJE JASMINA

1251 RSD

Komentari (0)

Ostavite komentar

PRODAVNICA BR. 1

Maksima Gorkog

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace), Beograd

  011/245-07-82
  radnim danima: 8h-20h,
  subotom: 9h-15h
  Pogledajte na mapi ovde
PRODAVNICA BR. 2

Brankova

 • Brankova 16, Beograd

  011/328-35-07
  radnim danima: 9h-18h
  subotom: 9h-15h
  Pogledajte na mapi ovde
PRODAVNICA BR. 3

Stand Magicnog bilja u TC Stadion

 • Zaplanjska 32 (TC Stadion), Beograd

  064/643-30-55
  svim danima 10h-22h
  Pogledajte na mapi ovde

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem