AHCC PROTIV SVIH INFEKCIJA

09.11.2015 | Časopis Magično bilje - Broj 124 | Pregleda: 2854 | Autor: | 0

Piše: Ass mr sci Dr Nebojša Zečević, specijalista ginekologije i akušerstva


Teško je pomisliti da postoji neko ko nije na sopstvenoj koži osetio neku od infekcija: najčešće prehladu ili grip, ili pak upalu pluća, urinarnu ili gljivičnu infekciju...
Ako u neposrednom okruženju imate nekog ko je zdravstveni radnik, svakako morate brinuti i o infekcijama tipa MRSA (Methicillin resistant Staphilococcus aureus) ili o ostalim, na antibiotike rezistentnim patogenim bakterijama.
Preterano revnosan pristup borbi protiv klica bakterija, najčešće svakodnevnom upotrebom antibakterijskih sapuna, sprejeva, drugih dezinfekcionih sredstava ili još gore preteranom upotrebom antibiotika, dovodi nažalost do „bumerang efekta“ zbog stvaranja superrezistentnih sojeva mikroba, bakterija koje postaju rezistentne na antibiotike. Dakle, bakterije nakon nekritične upotrebe antibiotika i drugih sredstava mogu „podesiti“, tj. izmeniti svoj metabolizam tako da postanu rezistentne (otporne na antibiotike koje koristimo u borbi protiv njih). Zato se mnogi sve češće okreću nekim prirodnim alternativama - koriste pre svega biljne suplemente kako bi ojačali imuni sistem (vitamin C, echinaceu, beli luk, itd.). Iako se za dejstvo ovih suplemenata dugo zna, oni ipak nisu ozbiljno testirani u nekoj od studija.
AHCC je preparat koji je detaljno testiran u brojnim kliničkim i pretkliničkim studijama u kojima je njegova delotvornost u odnosu na PREHLADU, GRIP i ostale infekcije dokazana kroz povećanje aktivnosti NK ćelija, dendritskih ćelija, kao i drugih vidova urođenog i stečenog imuniteta.

AHCC I GLJIVIČNE INFEKCIJE
Candida spp. je najreprezentativnija gljivica koja može da inficira čoveka. Kandida je visoko oportuna gljivica odgovorna za brojne infekcije - od srednjih pa do onih sa smrtnim ishodom.
Žene su posebno izložene ovoj gljivičnoj infekciji, najčešće kroz pojavu krajne iritabilnog gustog, beličastog, sirastog, bezmirisnog sekreta, često praćenog crvenilom i svrabom u predelu spoljnih genitalija. Ali infekcija gljivicom Candida albicans može zahvatiti usnu duplju, digestivni trakt, kao i krv, odakle može dospeti do svih organa i uzrokovati njihov otežan rad, otkazivanje a potom i smrt.
Najveći rizik od dobijanja teških komplikacija infekcijom kandide imaju osobe sa kompromitovanim imunitetom, kao što su oboleli od AIDS-a, dijabetičari, nedavno operisani, ozbiljno traumatizovani bubrežnim otkazivanjem (na dijalizi), transplantirani pacijeti, pacijenti pod terapijom kortikosteroidima, antibioticima, pacijeti na hemioterapiji, kateterizovani ili na produženoj hospitalizaciji.
U pretkliničkoj studiji Medicinskog fakulteta u Tokuju dokazana je manja smrtnost, preživljavanje i pojačan odgovor urođenog i stečenog imuniteta kod osoba koje imaju veoma slab imunitet i inficirane su kandidom, a koristile su AHCC.


Pročitajte više u 124. broju Magičnog bilja

Komentari (0)

Ostavite komentar

Magično bilje prodavnica

Ulogujte se Registracija

NOVI BROJ ČASOPISA

NOVI BROJ ČASOPISA 175

Pratite nas

Magično bilje na Facebook Magično bilje na YouTube Magično bilje na LinkedIn Magično bilje na Instagram

Sadržaj časopisa - broj 124

4. Klinika Magičnog bilja: Dr sci. med. Danijela Ristić Medić, specijalista interne medicine  
CVEKLOM, CELEROM I ZELENIM ČAJEM UBRZAJTE METABOLIZAM
6. Đumbiroterapija - najbolji tretmani 
9. Hlorela pokreće celo telo
10. Profesorski med
13. 40% suplemenata u našoj zemlji ilegalni 
16. Zdrav život poznatih: Vladislav Bajac
ČUDESNOJ BILJCI DUGUJEM ŽIVOT
19. Med od sofore
20. Ass mr sci Dr Nebojša Zečević, specijalista ginekologije i akušerstva:
AHCC protiv svih infekcija
22. Vladanka Vladić, najbolja kuvarica za decu u Americi: 
Kuvanje je zaboravljena umetnost
24. Prof. dr Svetlana Slapšak, profesorka antičke antropologije, studijâ roda i balkanoloških studijâ:
NAROD NE SME DA BUDE GLADAN
28. Limun, iscelitelj i mag
30. Futoški kiseli kupus obožava cela Evropa 
34.  Beli slez, podbel i žalfija sa medom protiv bronhitisa
38. Biljni tretmani za vašu kucu i macu
41. Da noge i ruke ne budu hladni 
48. Zelena dijeta
56. Obloge od luka

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h,
  subotom 9h-15h

LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h
  subotom 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  radno vreme
  10h-22h radnim danima
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem