ZA DUGOVEČNOST I ZDRAVLJE IZBEGAVAJTE PŠENICU, JEČAM, RAŽ, CRVENO MESO I ULJA

AKTUELNO | Pregleda: 1168 | Autor:

Postoji i deset namirnica za koje dr Džoel Volak kaže da treba izbegavati ako želite da dodate koju godinu svom životu

Dr Džoel D. Volak pionir je istraživačke biomedicine. Proveo je više od četrdeset godina istražujući posledice koje pojedine hranljive materije ostavljaju na zdravlje životinja.
Godine 1982. dr Volak, do tada usmeren na veteriju, počeo je da se bavi ljudskom biologijom i postao lekar naturopata.
Danas je dr Volak najpoznatiji po svom revolucionarnom istraživanju o zdravstvenoj koristi selena i drugih minerala.

Postoji i deset namirnica za koje dr Džoel Volak kaže da treba izbegavati ako želite da dodate koju godinu svom životu. Neke od ovih namirnica otežavaju telu apsorpciju hranljivih materija, neke su uzrok upala, a neke mogu izazvati oksidaciju slobodnih radikala. Ako uzimate dodatke ishrani i ne dobijate rezultate koje bi trebalo da dobijete, ovo bi mogla da bude karika koja nedostaje!
Namirnice koje štete organizmu, po mišljenju dr Volka, jesu: pšenica, ječam, raž, ovas i ovsena kaša - čak i ako se kaže da je bez glutena, zatim pržena hrana - trebalo bi da kuvate, barite ili pečete namirnice i nije poželjno više od „srednje pečenog mesa” za crveno meso.
A kad se govori o uljima - ona oksidišu kada dođu u dodir sa vazduhom, a oksidisana ulja dovode do upale i oštećenje ćelija; dobro pečeno crveno meso - kada pravite roštilj, stavite nešto između hrane i vatre (kao što je aluminijumska folija) tako da sok ne kaplje na plamen i ne stvara opasne materije na mesu; bilo kakvi nitrati dodati u meso (delikates); gazirani napici bilo koje vrste jedan sat pre, tokom ili jedan sat posle jela; ljuska pečenog krompira - ako kuvate krompir, možete jesti koricu.


Komentari