SA LUBENICOM DO VITKE LINIJE

AKTUELNO | Pregleda: 412 | Autor:

Čisti organizam i manje kilogama za samo 9 dana

Lubenica je poznata kao letnja poslastica, sočna i slatka, ali da topi topi masne naslage i da se njenom primenom u dijeti može skinuti višak sala za desetak dana, priznajte da niste znali.
Lubenica čisti organizam od nakupljenih toksina i lako može da steše figuru za kratkovreme.
Ovo povrće može veoma puno pomoći i u mršavljenju, a ako odlučite da detoksikujete organizam lubenicom, najbolje je da detoksikacija traje od 9 do 13 dana.
Ona pomaže u gubitku kilograma jer zavarava glad i povoljno deluje na probavni trakt. Osim toga, lubenica je prirodno slatka, pa vam može pomoći i kada nastupi kriza za čokoladom ili sladoledom.
Vlakna kojima lubenica obiluje držaće vas sitim i sprečiti prejedanje. Ali, iako je bogata hranjivim materijama i ima malo kalorija, lubenica ima visoki glikemijski indeks.
Kod ljudi koji su osetljiviji na podizanje šećera u krvi potrebna je doza opreza i lubenica se mora kombinovati sa namirnicama niskog glikemijskog indeksa, na primer orašastim plodovima, trešnjama, raženim hlebom, sočivom, jabukama. To ne mora biti u istom obroku, ali nutricionisti preporučuju da bi već u narednom obroku trebalo pojesti namirnicu niskog glikemijskog indeksa kako bi se anulirao visoki indeks lubenice.
Posle nekoliko dana dijete sa lubenicom, kako biste održali proces mršavljanja, zamenite sve sokove običnom vodom i lubenicom: dve kriške lubenice iseckajte na manje komade i zamrznite ih. Potom šaku zamrznutih komadića stavite u čašu i dodajte vodu. Led od lubenice će rashladiti vodu i dati joj blag ukus. Nakon što popijete vodu, pojedite lubenicu.
Uz pomoć lubenice smanjite i veličinu obroka. Konzumiranje manjih obroka jedan je od najboljih načina za gubitak kilograma, a lubenica vam može pomoći u zadržavanju osećaja sitosti.

Komentari