ORIGINALAN JAPANSKI AHCC

by | 19.04.2023

Najvažniji vidljivi efekat kod AHCC-a je jačanje imunog sistema kako bi pacijenti mogli da se leče konvencionalnim metodama, kao što su zračenje i hemoterapija.

Sadržaj članka

Japanski istraživači identifikovali su bioaktivna jedinjenja iz namirnica i razvili pročišćenu, koncentrisanu, potpuno prirodnu„superhranu“, koja se može koristiti uz glavnu terapiju. Takva „superhrana“ je AHCC, ili aktivno jedinjenje koje gradi veze sa heksozom iz micelijuma hibridne bazidiomicete (šitake pečurke) fermentisane u mekinjama pirinča.

AHCC koristi se u više od hiljadu klinika za lečenje raka u Japanu i širom sveta i postao je jedna od vodećih imunoterapija, a sa njegovom upotrebom počelo se i u Sjedinjenim Državama.

Nekoliko kliničkih studija pokazalo je da AHCC povećava broj i aktivnost specifičnih belih krvnih ćelija, uključujući prirodne ubice (NK), dendritske ćelije i T-ćelije, istovremeno stimulišući proizvodnju citokina – hemijskih glasnika koji aktiviraju raznovrsnost imunih ćelija.
Ćelije „prirodne ubice“ igraju ključnu ulogu u identifikovanju abnormalnih ćelija tumora i u njihovom uništavanju. Dendritske ćelije odgovorne su za razbijanje štetnih antigena i njihovu predaju T-ćelijama, koje pomažu da se izbace iz organizma.

Kada se AHCC koristi u kombinaciji sa lekovima za hemoterapiju, smanjuje njihove sporedne efekte. U studiji na klinici Tadžima u Saporou, u Japanu, dr Reiki Išizuka prijavio je poboljšanje kvaliteta života i imunih funkcija kod pacijenata sa rakom dojke, pluća i debelog creva koji su primali AHCC zajedno sa svojom uobičajenom hemoterapijom, u odnosu na one koji nisu dobili suplemente.

Bezbednost AHCC-a potvrđena je u brojnim studijama i tokom dvadeset godina upotrebe.
Klinička studija na čelu sa dr Tomasom Valšom sa Medicinskog fakulteta na Harvardu, objavljena u časopisu Journal of Nutritional Science and Vitaminology (Časopis za nauku o ishrani i vitaminima), potvrdila je bezbednost AHCC-a kod zdravih odraslih osoba u dozi od 9 grama dnevno – tri puta više od preporučene doze.

 https://www.magicnobilje.com/proizvodi/imunitet-i-detoksikacija/6112/ahcc-biljna-kapsula