NAJBOLJI TRAVARI

TRANSLATE

English German French Magyar Spanish Russian Italian Greek ALBANIAN MAKEDONSKI

TRAZITE

EKSLUZIVNA PONUDA BANER

Branko Obradović – Brka, travar iz Bačevca na Drini

UZ MED, REN I 35 TRAVA ŽIVI SE DUŽE I KOD TEŠKIH BOLESTI

UZ MED, REN I 35 TRAVA ŽIVI SE DUŽE I KOD TEŠKIH BOLESTI

Za narodnog travara Branka Obradovića, poznatijeg kao čika Brka, čuli su mnogi u Srbiji, ne samo zbog njegovih delotvornih preparata, već i o tome da je sam sebi spasao život, upravo zahvaljujući bilju. Ovaj čovek oštrog uma, već 35 godina spravlja svoj čuveni opšti čaj, meleme i sirupe, u zavisnosti od čega čovek boluje. Kako kaže, živi na dva mesta, u Bačevcu na Drini – selu kod Bajine Bašte, gde spravlja preparate i u beogradskom naselju Žarkovo.
- Sve dok nisam oboleo od gangrene, koja mi je zahvatila obe noge i lekari su mi mogli pomoći samo tako što su me operisali osam puta i obe noge amputirali, nisam mario za bilje. Međutim, kada sam video da medicina za mene i pored toliko zahvata nema leka, okrenuo sam se prirodi i travama. Prizvao sam u sećanje sve biljke što je moja baka, poznata travarka u našem kraju, brala i kao detetu mi govorila: „Ovo je ta i ta travka, a pomaže za to i to“. Tada me biljke nisu zanimale, bio sam zdrav kao dren, ali kada sam video da mogu da izgubim glavu, grčevito sam se bacio na izučavanje svih tih biljaka, i po bakinoj recepturi napravio mešavinu čaja koja mi je život spasila i održava me u formi punih 35 godina – priča čika Brka.
Iako vezan za invalidska kolica, nije gubio prisebnost, i uspeo je da rekonstruiše sastav i razmere u recepturi koju je njegova baka znala i svojevremeno ga upućivala u tajnu i tako, najpre, zaustavio smrtonosni proces gangrene i sepse u svom organizmu:
- U početku nisam stavio sve biljke, ali sam vrlo brzo došao do broja koji je bakina mešavina sadržala. Taj opšti čaj, kako sam ga nazvao, sadrži 35 trava u određenoj razmeri, a pomaže, verovali ili ne – kod svih oboljenja, čak i kod kancera, samo pod uslovom da bolesnik može da jede i pije. Koristim ga 35 godina, sada ga pijem svaki drugi-treći dan, i pored svih ranijih zdravstvenih problema nisam posetio lekara 35 godina.
Prema njegovom kazivanju, ubrzo posle spravljanja čaja, došao je i do bakinog recepta za melem i biljni sirup, koji se koriste uz taj čaj:
- Nemojte me pitati kod kojih sve bolesti čaj pomaže. Praksa od tri i po decenije je pokazala da deluje kako kod oboljenja pluća, srca i krvnih sudova, pritiska, tako i kod stomačnih bolesti, bolesti kože, reume, kostiju, za jačanje imuniteta, i šta sve još ne.
Kako otkriva naš sagovornik, u mešavini koju on spravlja su, među 35 biljaka najzastupljenije – majčina dušica, hajdučica, verem trava, kantarion, neven, nana… Najveća uloga tog čaja je da prvo podiže imunitet organizma, a onda deluje na funkcionalnost organa koji su oboleli:

- Veoma je važno da se kod mnogih oboljenja koristi, uz čaj i melem i koštana srž. To je preparat koji sam napravio, opet po bakinom receptu, od meda, rena i 35 trava koje se nalaze u opštem čaju.
Kod težih oboljenja gde su loši rezultati krvi i nisko gvožđe, čika Brka predlaže da se, uz čaj, melem i sirup, koristi i kupinovo vino, koje on pravi, i koje je, kako tvrdi, potpuno prirodno, bez veštačkih dodataka i „podiže“ bolesnika.
Prema tvrdnji travara čika Brke, najbolje je piti biljne preparate od trava koje rastu na prostoru gde je neko rođen:
- Sve moje trave su sa Balkana, najviše sa planina oko Drine, ali, recimo, žalfiju i drugo mediteransko bilje nabavljam iz Bara. Na planinama i u šumama Srbije ima 4.500 vrsta i podvrsta lekovitog bilja, samo što se sve ne koristi u travarstvu. Zaboravili ljudi koje sve blago imamo. Bilje se bere od 10 sati pre podne do četiri po podne, a suši na promajnom mestu. Mada u svojim preparatima koristim više desetina trava, najviše od svih cenim majčinu dušicu i vodopiju, one su za mene zakon, jer nema bolesti kod koje one ne pomažu.

 
Alternativna medicinaBiljke i lepotaKlinika Magicnog biljaNajbolji travariAbeceda magicnog bilja
 
  pocetna magicno biljecasopisprodavnicaradio TVkontakto nama  
MAIL info@magicnobilje.com .....|..... Copyright © 2010 - All Rights Reserved - Magicno bilje , Webmaster by postantiqua  


postavite naš sadržaj na vašu ličnu stranicu - za facebook, MySpace, Technorati , Digg, StumbleUpon, ili preuzmite RSS

Favicon maker- Create a favicon from any image Check Google Page Rank My Space RSS

za korisnike MAIL a @magicnobilje.com

magično bilje na facebook - u
Magicno bilje na Facebook - uMagicno bilje na Facebook - u
magicnobilje.com | magicnobilje-casopis.com | magicnobilje-prodavnica.com | magicnobilje-radiotv.com | magicnobilje-biobar.com UTISCI | super sajt