Originalni japanski maitake ekstrakt: Snižava šećer u krvi i holesterol

by | 07.02.2024
Origialni japanski maitake ekstrakt: Snižava šećer u krvi i holesterol

Ova medicinska gljiva se koristi već hiljadama godina u slučaju raznih zdravstvenih tegoba. Maitake ekstrakt ima jače dejstvo, a prema rečima stručnjaka donosi brojne zdravstvene benefite.

Lekovite pečurke se hiljadama godina koriste za unapređenje zdravlja. Pečurka maitake je ukusna i puna hranljivih materija. Takođse se može pohvaliti i nekim prilično neverovatnim zdravstvenim prednostima.

Dr Nanba maitake ekstrak poboljava zdravlje na više načina

Poslednjih godina, maitake pečurka je privukla pažnju širom sveta, jer sve više i više istraživanja nastavlja da otkriva njena mnoga svojstva koja unapređuju zdravlje.

Ovo je uglavnom zahvaljujući prisustvu D-frakcije, specifičnog jedinjenja ekstrahovanog iz maitake pečurke za koje se pokazalo da ima terapeutske efekte za pacijente sa rakom.

Danas, maitake pečurke nastavljaju da dobijaju široku popularnost širom sveta jer ih sve više ljudi ceni zbog njihovih lekovitih svojstava, raznovrsnosti i ukusnog ukusa.

Maitake ekstrakt za beojne tegobe

Ova lekovita pečurka je povezana sa širokim spektrom zdravstvenih koristi, od regulisanja šećera u krvi do pada nivoa holesterola. Takođe se smatraju adaptogenima, što znači da sadrže moćna svojstva koja mogu pomoći prirodnom obnavljanju i balansiranju tela radi unapređenja zdravlja.

Balansira šećer u krvi

Visok niva šećera u krvi može doneti ozbiljne zdravstvene posledice. Ne samo da visok šećer u krvi može dovesti do razvoja dijabetesa, već može izazvati i neželjene efekte kao što su glavobolja, povećana žeđ, zamagljen vid i gubitak težine.

Dugoročni simptomi dijabetesa mogu postati još ozbiljniji, u rasponu od oštećenja nerava do problema sa bubrezima.

Maitake pečurke mogu pomoći u stabilizaciji nivoa šećera u krvi kako bi se izbegli ovi negativni simptomi. Jedan životinjski model koji je sproveo Odeljenje za nauku o hrani i ishrani na Fakultetu za kućnu ekonomiju Univerziteta Nišikjušu u Japanu otkrio je da primena maitake gljiva poboljšava toleranciju glukoze i nivo glukoze u krvi.

Druga studija na životinjama imala je slične nalaze, izvještavajući da plod pečurke maitake poseduje moćna antidijabetička svojstva.

Smanjuje nivo holesterola

Održavanje nivoa holesterola pod kontrolom je apsolutno neophodno kada je u pitanju održavanje zdravog srca. Holesterol se može nakupiti unutar arterija i uzrokovati njihovo otvrdnjavanje i sužavanje, blokirajući protok krvi i prisiljavajući vaše srce da radi jače da pumpa krv po celom telu.

Iako je potrebno više istraživanja, neke studije sugerišu da bi maitake pečurke mogle pomoći prirodnom smanjenju nivoa holesterola kako bi vaše srce bilo zdravo. Životinjski model objavljen u Journal of Oleo Science, na primer, otkrio je da je dodatak maitake pečurkama efikasan u smanjenju nivoa holesterola kod miševa.

Snižava krvni pritisak

Visok krvni pritisak se pojavljuje se kada je sila krvi kroz arterije previsoka, što dovodi do prevelikog opterećenja srčanog mišića i izaziva njegovo slabljenje.

Maitake mogu pomoći u smanjenju krvnog pritiska kako bi se sprečili simptomi visokog krvnog pritiska. Jedan životinjski model objavljen u Međunarodnom časopisu medicinskih nauka otkrio je da davanje pacovima ekstrakta Grifola frondosa može smanjiti hipertenziju povezanu sa godinama.

Poboljšava plodnost

Sindrom policističnih jajnika, takođe poznat kao PCOS, je stanje uzrokovano prekomernom proizvodnjom muških hormona od strane jajnika, što dovodi do malih cista na jajnicima i simptoma kao što su akne, povećanje telesne težine i neplodnost.

Neka istraživanja sugerišu da maitake pečurke mogu biti terapeutske protiv PCOS-a i da mogu pomoći u borbi protiv uobičajenih problema kao što je neplodnost. Studija iz 2010. sprovedena na J.T. Odeljenje za ginekologiju klinike Chen u Tokiju, na primer, otkrila je da je ekstrakt maitakea mogao da izazove ovulaciju kod 77 procenata učesnika sa PCOS-om i bio je skoro jednako efikasan kao neki od konvencionalnih lekova koji se koriste za lečenje.

4.1-Dr-Nanba

 

ORIGINALNE JAPANSKE DR NANBA MAITAKE EKSTRAKT KAPI

Ovaj ekstrakt maitake postao je poznat kao „D-frakcija“ i patentiran je u Japanu. MD-frakcija, pročišćenija i biološki aktivnija verzija D-frakcije je kasnije razvijena i patentirana. To uključuje različite fiziološke prednosti u rasponu od imunomodulatornih i antitumorskih aktivnosti do lečenja hipertenzije, dijabetesa, hiperholesterolemije, virusnih infekcija (hepatitis B i virus humane imunodeficijencije) i gojaznosti. Takođe, ima blagotvorno dejstvo na srce i krvne sudove.

Jača imunološku funkciju

Zdravlje vašeg imunološkog sistema je od vitalnog značaja za opšte zdravlje. Deluje kao prirodni odbrambeni sistem tela i pomaže u borbi protiv stranih osvajača kako bi zaštitio telo od povreda i infekcija.

Maitake sadrži beta-glukan, polisaharid koji se nalazi u gljivama koji podržava zdravu imunološku funkciju, između ostalih zdravstvenih prednosti.

Istraživači sa Odeljenja za patologiju Univerziteta u Louisvilu su zaključili da kratkotrajna oralna primena prirodnih imunomodulirajućih glukana iz pečuraka maitake snažno je stimulisala i ćelijsku i humoralnu granu imunoloških reakcija.

Deluje na ćelije raka

Poslednjih godina, nekoliko obećavajućih studija istraživalo je potencijalnu vezu između maitake pečurke i raka. Iako su istraživanja i dalje ograničena na životinjske modele i in vitro studije, maitake grifola može sadržati moćna svojstva za borbu protiv raka koja gljive čine dostojnim dodatkom svakoj ishrani.

Jedan životinjski model objavljen u časopisu International Journal of Cancer pokazao je da je primena ekstrakta dobijenog od Grifola frondosa miševima pomogla da se efikasno blokira rast tumora.

Slično tome, in vitro studija iz 2013. objavila je da bi ekstrakt pečurke maitake mogao biti koristan u suzbijanju rasta ćelija raka dojke.