ALTERNATIVNA MEDICINA

TRANSLATE

English German French Magyar Spanish Russian Italian Greek ALBANIAN MAKEDONSKI

TRAZITE

EKSLUZIVNA PONUDA BANER

 

TAG: magično, bilje, alternativna, medicina

 

Dr Vesna Danilovac o metodi koja pruža nove mogućnosti

WINGWAVE - ČIŠĆENJE EMOCIJA

Dr Vesna Danilovac

 

Dr Vesna Danilovac, lekar i “vingvejv kouč” (trener), tri godine uspešno radi kao životni trener, unapredjujući sve ono što ljudi žele, odnosno njihove potencijale, primenjujući najsavremenije metode i tehnike za rad na sebi i za lični razvoj:
- U radu sa klijentima primenjujem vingvejv metodu, reiki terapiju, kvantnu harmonizaciju, matriks enerdžetiks i različite tehnike i veštine neurolingvističkog programiranja. Kada klijent dodje kod mene, on definiše šta želi, šta je njegov cilj i šta hoće da promeni. Klijent odredi temu na kojoj radimo, a ja mu predlažem primenu metode koja će dati najbolji efekat. Najčešće je potrebno eliminisati mentalne blokade, strahove, fobije, povratiti samopouzdanje, koncentraciju, osloboditi se nekih loših navika kao što je prekomerno uzimanje hrane, narkotika, pušenje ili kockanje. Sve ove metode se primenjuju individualno, što je važno, a klijent odmah oseti promenu - tvrdi dr Danilovac.

 


Šta je “vingvejv” metoda


„Vingvejv“ je metoda, koju je razvio “Corra - Besser Institut” iz Hamburga. To je ”koučing” (vodi je trener) metoda koja pruža mogućnost da veoma malom intervencijom dodjemo do velikih pomaka u ličnom i profesionalnom razvoju. Pomoću ove metode organizam se dovodi u stanje balansa, uspešno se otklanjanja stres, eliminišu mentalne blokade i podiže nivo mentalnih sposobnosti i kreativnosti. Omogućava se ostvarivanje tačno isplaniranih rezultata, aktiviranjem sopstvenih resursa koje posedujemo i razvijaju lični potencijali. Njome se razgradjuju subjektivno opterećujuća stanja.

- Najviše u radu primenjujem “vingvejv”. Radila sam sa preko 600 klijenata, starosti od 10 do 75 godina. U svojoj praksi radila sam i sa decom eliminišući im strah od matematike, učiteljice, mraka... Ova metoda eliminiše akutni i hronični stres, različita traumatična stanja koja su ostala u podsvesti, strahove, fobije, paniku i sve ono što nas blokira i ne dozvoljava da ostvarimo svoje pune mogućnosti. Klijent definiše šta je tema na kojoj želi da radimo. Jedan tretman je jedna tema. Onda se pomoću ove metode definišu uzroci koji su doveli do neželjenog stanja. Kada nadjemo uzroke, onda ih razgradjujemo i eliminišemo stimulišući hemisfere vizuelno, zvučno i dodirom. Na taj način pronadjeni uzroci se razgradjuju, kao u REM fazi sna. San je jedini prirodan način razgradnje stresnih doživljaja, pored razgovora - kaže dr Danilovac.
“Vingvejv” je namenjen menadžerima, rukovodiocima, studentima, učenicima, umetnicima, kreativcima, sportistima, traumatizovanim osobama, svim osobama koje žele promenu na bolje... Primenjuje se u biznisu, vrhunskom sportu, pedagogiji, zdravstvu i veoma uspešno u krugovima umetnika kao što su glumci, muzičari, dizajneri, kreativci... Metoda deluje kod svih osoba i na sve, bez obzira na uzroke.
Bez “duševnog striptiza”
- Metoda se izvodi radom - jedan na jedan. Kouč (onaj ko primenjuje metodu) i vodi i prati klijenta, verbalno i neverbalno, kroz njegovu temu. Nema potrebe da se priča o detaljima onoga na čemu se radi, pa tako nema ni “duševnog striptiza”. Metoda je vrlo opuštajuća i izaziva poboljšanje raspoloženja. Klijenti sami definišu i razvijaju svoj lični put ka cilju, koji žele da postignu iz sopstvenog repertoara ideja, osećanja i ponašanja - kaže naša sagovornica.
“Vingvejv” je koristan osobama koje su bile izložene stresu i traumatičnim doživljajima i kojima to predstavlja prepreku u njihovom ličnom razvoju. Oslobadja mnogo toga na površinu i to pruža mogućnost da se učine mnogi koraci u životu, u pravom smeru.
Metod je, inače, kombinacija kineziologije, NLP-a (neurolingvističkog programiranja) i bilateralne stimulacije hemisfera. Jako je važno pronaći i aktivirati najmanji faktor, kako bi se postigao najbolji efekat promene. Klijent po završetku procesa sam procenjuje uspešnost, jer odmah oseti poboljšanje. Upravo dobijanje briljantnih ideja jeste jedan od ciljeva “vingvejv koučinga”.


Nije psihoterapija


- Vrlo često, dugotrajno dejstvo negativnih emocija na naše telo izaziva odredjenu simptomatologiju u vidu bolova u različitim delovima tela (napadi astme, glavobolje, različiti poremećaji). Eliminišući negativne emocije i doživljaje, simptomatologija nestaje potpuno. Ukoliko se ne otkloni stres ili neki drugi uzrok, negativno dejstvo se produbljuje i dolazi do različitih promena, jer 80 procenata uzroka bolesti je psihosomatsko. Tako nastaju karcinomi, visok krvni pritisak, menadžerska bolest, astma i mnoge druge bolesti - upozorava dr Danilovac.

 

 

 
Alternativna medicinaBiljke i lepotaKlinika Magicnog biljaNajbolji travariAbeceda magicnog bilja
 
  pocetna magicno biljecasopisprodavnicaradio TVkontakto nama  
MAIL info@magicnobilje.com .....|..... Copyright © 2010 - All Rights Reserved - Magicno bilje , Webmaster by postantiqua  


postavite naš sadržaj na vašu ličnu stranicu - za facebook, MySpace, Technorati , Digg, StumbleUpon, ili preuzmite RSS

Favicon maker- Create a favicon from any image Check Google Page Rank My Space RSS

za korisnike MAIL a @magicnobilje.com

magično bilje na facebook - u
Magicno bilje na Facebook - uMagicno bilje na Facebook - u
magicnobilje.com | magicnobilje-casopis.com | magicnobilje-prodavnica.com | magicnobilje-radiotv.com | magicnobilje-biobar.com UTISCI | super sajt
UTISCI | super sajt