ALTERNATIVNA MEDICINA

TRANSLATE

English German French Magyar Spanish Russian Italian Greek ALBANIAN MAKEDONSKI

TRAZITE

EKSLUZIVNA PONUDA BANER

 

TAG: magično, bilje, alternativna, medicina

 

GLINA KAO LEK

GLINA KAO LEK

 

Glina je jedan od najstarijih prirodnih lekova, koji je čovečanstvo mnogo puta zaboravljalo, pa ponovo otkrivalo. Pokazuje izvanredne rezultate kod:
- ateroskleroze
- anemije
- oboljenja respiratornog trakta
- upale unutrašnjih organa
- želudačne bolesti
- kožnih oboljenja
- opadanja kose
- ginekoloških problema
- bolova u krstima
- rana i posekotina
- iščašenja
- bolova u nogama
- povišene temperature
- bora i ožiljaka

Ako stavimo samo par kašičica gline u prahu u litar vode, ona postaje sasvim pogodna za piće. U slučaju trovanja, jedan od najefikasnijih protivotrova je glina. Posekotine, rane, posebno one u kojima se nalaze opiljci ili smrvljeno staklo ili slično, odlično se leče kataplazmom od gline koja se aplicira na povredjeno mesto. Osim što će obaviti dezinfekciju, glina će na čudesan način izvući sve nepoželjne elemente iz rane. Uz primenu gline posle zarastanja nema ružnih ožiljaka, jer ona „zna“ kako da na pravi način regeneriše tkivo.
Danas se i u najskupljim i najmodernijim salonima za negu lepote koristi glina kao sredstvo za čišćenje, ali i podmladjivanje kože. Ona glača kožu, ispravlja bore i dubinski mineralizuje tkivo.
Unutrašnja upotreba gline eliminiše toksine nakupljene u telu i tako oslobadja organizam od štetnih materija, što posredno dovodi do podmladjujućeg efekta.
Glinu možete kupiti u specijalizovanim prodavnicama ili je iskopati sami, pod uslovom da je na dovoljnoj dubini, što garantuje njenu čistoću. Veoma je jednostavna za korišćenje, a njome možete izvoditi tretmane bukvalno od glave do peta.

Postoji glina zelene, žute, bele, sive i crvenkaste boje. Izaberite onu koja vam najviše odgovara, ali jedno nikada ne smete smetnuti sa uma: jednom iskorišćena glina se više NE SME upotrebiti. Ona sadrži sve one toksine i štetne materije koje je izvukla iz tela i time je završila svoju ulogu. Bacite odmah svaki oblog (kataplazmu) koji ste skinuli i stavite novi.
Oblozi obično treba da budu hladni, ali ako ih morate zagrejati, onda to činite posredno, preko nekog grejnog tela, a nikako u dodiru sa vatrom. Kuvana ili pečena glina više nije lekovita. Blago zagrejani oblozi se preporučuju deci i vrlo osetljivim osobama.
Ako ste nabavili pravu, čistu, neobradjenu glinu, možete početi kuru koja optimalno traje tri nedelje. Za unutrašnju upotrebu uzimajte zelenu ili belu glinu. Prve nedelje samo pijte vodu u kojoj je preko noći bila razmućena glina, a ostalo bacite. Kasnije možete popiti čašu vode sa kašičicom gline, uvek našte srca, ujutru. Jedino što se može javiti kao neželjeni efekat, to je opstipacija. Probleme sa stomakom rešićete tako što ćete u vreme kure sa glinom konzumirati laku, biljnu hranu, bez teških i opterećujućih dodataka i začina. Možete piti i čajeve koji imaju laksativno dejstvo; tako će se organizam dodatno pročistiti i obnoviti.

 

 

 
Alternativna medicinaBiljke i lepotaKlinika Magicnog biljaNajbolji travariAbeceda magicnog bilja
 
  pocetna magicno biljecasopisprodavnicaradio TVkontakto nama  
MAIL info@magicnobilje.com .....|..... Copyright © 2010 - All Rights Reserved - Magicno bilje , Webmaster by postantiqua  


postavite naš sadržaj na vašu ličnu stranicu - za facebook, MySpace, Technorati , Digg, StumbleUpon, ili preuzmite RSS

Favicon maker- Create a favicon from any image Check Google Page Rank My Space RSS

za korisnike MAIL a @magicnobilje.com

magično bilje na facebook - u
Magicno bilje na Facebook - uMagicno bilje na Facebook - u
magicnobilje.com | magicnobilje-casopis.com | magicnobilje-prodavnica.com | magicnobilje-radiotv.com | magicnobilje-biobar.com UTISCI | super sajt
UTISCI | super sajt