facebook

AKTUELNOPOČETNA

ČASOPIS

PRODAVNICA

RADIO / TV

ALTERNATIVNA MEDICINA

KLINIKA MAGIČNOG BILJA

BILJKE I LEPOTA

ABECEDA MAGIČNOG BILJA

KONTAKT

O NAMA

 

 

 

Dr Ljubinka Stojković, apiterapeut i fitoterapeut, o biljci koja vrlo efikasno revitalizuje sluzokožu creva

NESVETIČE LEČI ULCEROZNI KOLITIS

nesvetice

Ulcerozni kolitis je bolest koja dugo traje i veoma teško se leči. Karakteriše je veliki broj stolica, bol u trbuhu, sluz i prisustvo krvi. Sluzokoža creva je reljefna, vrlo često raspukla, te se u literaturi sreće podatak da podseća na tursku kaldrmu. Etiologija je nepoznata. Navodi se genetska predispozicija, stres i sklonost alergijama. Medikamentoznoj terapiji treba dodati zdravu hranu, med i biljke.

Dugo čuvana tajna

,,Za dobro zdravlje potreban je bunar vode i livada lekovitog bilja“, rekao je Paracelzius. Upravo tako, u prirodi, na livadi nalaze se brojne biljke koje mogu da pomognu u lečenju bolesti.

Tajne, dugo čuvane, prenose se odabranim osobama. Sasvim slučajno, saznala sam za biljku koja je u narodu poznata kao nesvetiče. U praksi ova biljka dala je odlične rezultate kod obolelih od ulceroznog kolitisa. Biljka u sebi sadrži fina eterična ulja koja pomažu u lečenju ove bolesti i revitalizaciji sluzokože creva. Ujedno, smanjuju upalne procese. Biljna terapija se sprovodi u trajanju od 40 dana. Čaj se ispija u gutljajima jednom dnevno.

Mekana kao pliš

Biljka je retka i neobična po svom lekovitom svojstvu. Poznata je malom broju biljobera.
Karakterističan je njen rast i razvoj. Vegetacija obično traje od sredine jula do kraja avgusta.
Sedište biljke su uglavnom proplanci i vrhovi planina. Može se naći na Suvoj i Staroj planini. Prepoznatljiva je po sitnim listovima sive boje i žutim cvetićima. Pri dodiru je mekana kao pliš, bledo sive boje. Listići su joj končasti. Dužina biljke je od 20 do 25 cm. Na vrhu biljke su pupoljci i cvetovi žućkaste boje, prijatnog, sladunjavog mirisa. Nesvetiče raste na nadmorskoj visini od 1500 metara. Vrlo često može da se nađe ispod borova i jela, ali isto tako i na proplanku.
Biljka se bere ručno i čuva u torbici od platna, a zatim suši na određenoj temperaturi, izložena strujanju planinskog vazduha. Čuva se u lanenim ili papirnim vrećicama i koristi po uputstvu.

Priprema čaja

Najbolje je da koristite ručno rađenu, drvenu kafenu kašišicu. Stavite da proključa 200 ml vode, a zatim je prelijte preko kafene kašišice biljke. Neka odstoji pet minuta, a zatim procedite i pijte lagano u gutljajima između obroka.
Lečenje se sprovodi uz adekvatnu ishranu tačno 40 dana.
Ukoliko ima potrebe, navedena terapija može se ponoviti nakon izvesnog vremena. Nakon ovakve fitoterapije dolazi do revitalizacije sluzokože creva, a samim tim se popravlja njihova funkcija. Terapija je lagana i veoma prijatna. Iskustva pacijenata su odlična.
Livada je apoteka na otvorenom, potpuno prirodna, bez ikakvih dodataka. U biljkama se nalaze lekovita eterična ulja i energija Sunca.
Uporedo sa čajem treba koristiti i adekvatno pripremljeni medeni eliksir, po recepturi apiterapeuta. Čajna kašičica eliksira rastapa se u negaziranoj mineralnoj vodi i ispija između obroka.
Hrana, med i bilje pomažu nam da budemo potpuno zdravi i dugo vitalni.

 


 
Alternativna medicinaBiljke i lepotaKlinika Magicnog biljaNajbolji travariAbeceda magicnog bilja
 
  pocetna magicno biljecasopisprodavnicaradio TVkontakto namapolje  
MAIL info@magicnobilje.com ...|... Copyright © 2010 - All Rights Reserved - Magicno bilje, sajt majstor, Webmaster by postantiqua | SITEMAP  


postavite naš sadržaj na vašu ličnu stranicu - za facebook, MySpace, Technorati , Digg, StumbleUpon, ili preuzmite RSS

na sajtu je: Check Google Page Rank Creative Commons лиценца facebookgoogleMy SpaceTechnorati StumblemailRSS

za korisnike MAIL a @magicnobilje.com

portal: MAMA & BEBA

Favicon maker- Create a favicon from any image

| magicnobilje.com | magicnobilje-casopis.com | magicnobilje-prodavnica.com | magicnobilje-radiotv.com | magicnobilje-biobar.com | fito doktor | lekoviti med | like video | utisci | super sajt